Nieuwsberichten

Nieuwe mormoonse apostelen in het Quorum der Twaalf

Persbericht — 5 OKTOBER 2015

Tijdens de 185ste wereldwijde algemene oktoberconferentie van de kerk, gehouden in Salt Lake City, in de Amerikaanse staat Utah, zijn er 3 nieuwe leden van het Quorum der Twaalf Apostelen — een van de hoogste bestuurslichamen van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen — voorgesteld.

  Mormonen intesiveren hulp aan vluchtelingen

Persbericht — 28 SEPTEMBER 2015

Mormonen in Europa, gesteund door de hoofdzetel van de kerk in de Verenigde Staten, breiden hun hulp aan vluchtelingen op weg naar Europa uit.

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen — de officiële naam voor de ‘mormonen’ — verleent al ruim tien jaar hulp aan vluchtelingen in het Midden-Oosten. Zij verschafte duizenden dekens, kleding, medische voorraden, voedsel en andere goederen aan vluchtelingen in Jordanië, Libanon, Turkije en Syrië.  

Algemene conferentie: Europese leden kijken uit naar bemoedigende christelijke boodschappen
 

Persbericht — 25 SEPTEMBER 2015

In heel Europa kijken leden van de kerk uit naar de 185e algemene oktoberconferentie van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. De bijeenkomsten van de conferentie worden vanaf zaterdag 26 september 2015 vanuit het Conferentiecentrum in Salt Lake City in de Amerikaanse staat Utah live uitgezonden.

Michael Otterson spreekt in FairMormon-conferentie

Persbericht — 16 SEPTEMBER 2015

Michael Otterson, het hoofd van de afdeling Public Affairs van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen spreekt over het besturen van de public-affairsinitiatieven van de kerk.

Kerkleidsters tot lid van leidinggevende raden benoemd

Persbericht — 19 AUGUSTUS 2015

Een aantal vrouwelijke algemene functionarissen van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen zijn door het Eerste Presidium en het Quorum der Twaalf Apostelen tot lid van leidinggevende priesterschapsraden benoemd. 

Nieuw gebiedspresidium Europa

Persbericht — 1 AUGUSTUS 2015

Vanaf 1 augustus presideert een nieuw presidium het gebied Europa van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Patrick Kearon is de nieuwe president van het gebied Europa, met Paul V. Johnson als eerste raadgever en Timothy J. Dyches als tweede raadgever. Het gebied Europa is een van de 15 kerkgebieden die zich buiten de VS en Canada bevinden.

Mormoons Tabernacle Choir reageert enthousiast en emotioneel

Persbericht — 24 JULI 2015

Alvorens Ron Jarret, president van het Mormon Tabernacle Choir en orkest, de Europese tournee 2016 aankondigde, reageerden de koorleden enthousiast en emotioneel.

Mormon Tabernacle Choir kondigt Europees tournee 2016 aan

Persbericht — 23 JULI 2015

Voor het eerst in achttien jaar gaan het wereldberoemde Mormon Tabernacle Choir en Orchestra at Temple Square gedurende twintig dagen in acht Europese steden op tournee, namelijk van maandag 27 juni tot en met zaterdag 16 juli 2016.

Russell M. Nelson: Nieuwe President van het Quorum der Twaalf Apostelen

Persbericht — 16 JULI 2015

Russell M. Nelson is de nieuwe president van het Quorum der Twaalf Apostelen. Hij is op woensdag 15 juli 2015 door president Thomas S. Monson tot deze roeping aangesteld (officieel benoemd).

Amerikaans hooggerechtshof inzake huwelijk

Officiële verklaring — 9 JULI 2015

De Kerk van Jezus Christus heeft de volgende verklaring uitgegeven: