Beschikbare editiesVenster sluiten
« Wereldwijde perskamer
Venster sluiten

Nieuwsberichten
Artikelen per pagina | 102550100

LDS Charities biedt al dertig jaar humanitaire hulp

Persberichten — 30 Juni 2015

Dokters George Bennett en Lyle Archibald, gepensioneerde artsen die met veel andere medici samenwerken, reizen een aantal keer per jaar naar ontwikkelingslanden om er het plaatselijke medisch personeel op te leiden. De twee mannen schenken hun tijd en vakkennis aan LDS Charities, de humanitaire tak van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen.

Kerkleer omtrent huwelijk blijft onveranderlijk.

Persberichten — 29 Juni 2015

Het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten heeft op 26 Juni 2015 besloten dat in alle Staten van de USA huwelijken mogelijk zijn tussen mensen met hetzelfde geslacht. De Kerk heeft op haar algemene pers-site een verklaring gepubliceerd:

Mormoonse apostel spreekt groep parlementariërs in Brits Hogerhuis toe

News Story — 24 Juni 2015

Met de wereldwijd toenemende conflictsituaties in gedachten sprak ouderling Jeffrey R. Holland, een apostel in De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, op woensdag 10 juni 2015 de All-Party Parliamentary Group (APPG) on Foreign Affairs in het Britse Hogerhuis toe over de rol die humanitaire hulp daarbij kan spelen.

Ouderling Jeffrey R. Holland bezoekt Edinburgh in het kader van een kerkelijk jubileumjaar

Persberichten — 24 Juni 2015

Ouderling Jeffrey R. Holland, van het Quorum der Twaalf Apostelen van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen heeft op 6–7 juni in het kader van het jubileum van de eerste dopelingen van de kerk in Schotland 175 jaar geleden, een bezoek gebracht aan de leden en zendelingen van de kerk in Edinburgh. 

EU-commissie nodigt mormoons leider uit voor een bijeenkomst met godsdienstleiders

Persberichten — 19 Juni 2015

Ouderling Patrick Kearon van het Europese gebiedspresidium van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen heeft met veertien hooggeplaatste vertegenwoordigers van andere christelijke, islamitische, joodse, boeddhistische en hindoeïstische geloven gesproken over de opkomst van het anti-semitisme en de moslimhaat en de daaruit voortvloeiende problemen in Europa.

Frans Heijdemann, editor van de Nederlandse Liahona, onverwacht overleden.

Persberichten — 17 Juni 2015

Met grote verslagenheid geven wij kennis van het onverwachte overlijden van onze geliefde vriend, Frans Heijdemann. Op 11 juni jl. ging hij van ons heen op 63-jarige leeftijd.

Ouderling L. Tom Perry 

News Story — 30 Mei 2015

Ouderling L. Tom Perry van het Quorum der Twaalf Apostelen van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen is op 30 mei om 3:00 uur overleden. Hij was 92 jaar oud (geboren op 5 augustus 1922).

Vrouwen van de kerk in de kijker gezet

Persberichten — 8 Mei 2015

Op de websites en sociale-mediakanalen van de kerk werden vrouwen van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen naar aanleiding van National Women’s History Month in de kijker gezet. 

Mormonen houden al honderd jaar gezinsavond

Persberichten — 6 Mei 2015

Toen Frank Santiago, nu een inwoner van Provo (Utah, VS), in 1957 met de Amerikaanse luchtmacht in Alaska (VS) gestationeerd was, leerde hij De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen kennen en liet hij zich dopen. Frank ontdekte dat het gezin in de kerk centraal staat en besloot om die leer in zijn toekomstig gezin toe te passen.

Eerbetoon aan moeders

Blogbericht — 6 Mei 2015

Jenn de Jonge, 39 jaar oud en moeder van zeven kinderen spreekt over moederschap en het belang van het gezin.

Meer recent nieuws