Nieuwsberichten

Plaatsbewijzen deze week in de verkoop voor de Europese tournee van het Mormon Tabernacle Choir

Persbericht — 5 FEBRUARI 2016

Mormon Tabernacle Choir treed op in Berlijn, Neurenberg, Wenen, Zürich, Frankfurt, Brussel en Rotterdam.

Ouderling Dale G. Renlund 

Persbericht — 23 JANUARI 2016

De ervaringen van de familie Renlund als Scandinavische immigranten resoneren met de huidige Europese gebeurtenissen. De Scandinavische afkomst van de apostel heeft grote invloed op zijn leven.

Kerk lanceert kerstactie ‘De Heiland is geboren’
 

Persbericht — 29 NOVEMBER 2015

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen heeft vandaag (zondag 29 november 2015 om 14.00 uur Nederlandse/Belgische tijd) een kerstactie "de Heiland is geboren" gelanceerd met onder meer een video in meerdere talen en een reclame op Times Square in New York City. 

Van de mormoonse perskamer in België

Kerk werkt samen met overheden en andere gerenommeerde partners om hulp aan vluchtelingen in Europa te bieden

Persbericht — 25 NOVEMBER 2015

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen blijft samenwerken met internationale humanitaire organisaties om de dringende behoeften van de vluchtelingen die Europa binnenkomen te leningen. Er is hulp onderweg in de vorm van voedsel, tenten, kleding en medische benodigdheden.

Eerste Presidium uit liefde, support voor Franse bevolking

Persbericht — 19 NOVEMBER 2015

Op zaterdag 14 november heeft het Eerste Presidium van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen de volgende verklaring gegeven met betrekking tot de aanslagen in Parijs:

Kerkleden gevraagd hulp aan vluchtelingen te verlenen

Persbericht — 16 NOVEMBER 2015

De leden van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen is gevraagd vluchtelingen wereldwijd te helpen. Het Eerste Presidium, het hoogste bestuursorgaan van de kerk, dat bestaat uit president Thomas S. Monson en zijn beide raadgevers, president Henry B. Eyring en president Dieter F. Uchtdorf, heeft op 27 oktober 2015 een brief naar de leidinggevenden van de kerk gestuurd.

Iedereen kan dienen

Persbericht — 16 NOVEMBER 2015

‘De kerk biedt iedereen die wil de mogelijkheid om te dienen’, zegt hij met een brede glimlach terwijl hij de ontvangstbalie van het bestuursgebouw in Frankfurt am Main (Duitsland) bemant. De 21-jarige, in Rusland geboren, ouderling Artur Amojan is voor één jaar voor De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen op zending.

Eerstespadesteking Lissabontempel aangekondigd

Persbericht — 27 OKTOBER 2015

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen kondigde vandaag aan dat de eerstespadesteking van de Lissabontempel op 5 december 2015 om 12:00 lokale tijd plaatsvindt.

Europeaan als nieuwe Presiderende Bisschop geroepen

Persbericht — 27 OKTOBER 2015

Bisschop Gérald Caussé is de nieuwe presiderende bisschop van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Dean M. Davies is zijn eerste raadgever en W. Christopher Waddell zijn tweede raadgever in de Presiderende Bisschap.

Het Eerste Presidium heeft dit op 9 oktober 2015 bekendgemaakt. De nieuwe functies zijn meteen van kracht, maar er zal ook een overgangsperiode zijn.

Nieuwe mormoonse apostelen in het Quorum der Twaalf

Persbericht — 5 OKTOBER 2015

Tijdens de 185ste wereldwijde algemene oktoberconferentie van de kerk, gehouden in Salt Lake City, in de Amerikaanse staat Utah, zijn er 3 nieuwe leden van het Quorum der Twaalf Apostelen — een van de hoogste bestuurslichamen van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen — voorgesteld.